Voi încerca să răspund la această întrebare pe care o aud de la mulți părinți: Ce îl face pe Harry Potter personajul preferat al copiilor?


Există prichindei care nu vor să citească nimic altceva în afară de aventurile eroului din seria scrisă de J.K. Rowling. Părinții sunt foarte nedumeriți când vine vorba despre fascinația celor mici pentru universul micilor vrăjitori.

Cred că unul dintre răspunsuri stă în talentul de scriitor și de pedagog al scriitoarei britanice care a predat limba engleză ca limbă străină într-un oraș din Portugalia. Pe de altă parte, J. K. este mama a doi copii lucru care se oglindește în volumele scrise pentru cei mici: acțiunea e redată în texte prin ochii copiilor în toate cele șapte părți ale seriei Harry Potter.

Scriitoarea a inventat Hogwarts, o școală pentru micii vrăjitori și a creat o mulțime de personaje astfel încât copiii descoperă foarte ușor eroi cu care se identifică și pe care îi admiră.

Peripețiile personajelor se desfășoară la Hogwarts: castelul cu multe intrări secrete unde elevii încearcă să dezlege tot felul de mistere. Este școala pe care fiecare copil ar vrea să o frecventeze pentru că îl face să se simtă special.

Seria Harry Potter este o poveste despre prietenie și curaj unde există profesori iubiți și admirați și creaturi fantastice la care visează cei mici.

Magia textului provine din abilitatea scriitoarei de a-și imagina jocuri care atrag mintea ludică a oricărui copil dornic să interacționeze cu lumea adulților și să-i înțeleagă mecanismele.  

La final vă spun ingredientul secret: părinții ar trebui să citească aventurile lui Harry Potter alături de copii și astfel bucuria textului poate fi împărtășită.

Autor fotografie: Miluță Flueraș

Dacă ți-a plăcut articolul, arată-l și altora!