Circuite Culturale

Alege Circuitul Cultural preferat pentru copilul tău!

Circuit Cultural Micul Artist

Circuit Micul Artist

Sâmbăta

11:00 – Loc de întâlnire: Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei nr. 49-53

11:15 – Vizită cu ghid la Muzeul Național de Artă al României, Galeria Românească. Învătăm să identificăm tematica unui tablou, cum se realizează compozițiile artistice și definim noțiunea de concept artistic. Pe parcursul circuitului cultural sunt încurajate atenția și fixarea cunoștințelor prin jocuri care activează imaginația și creativitatea.

12:30 – Snack – rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 1 sendviș și o sticlă cu apă.

12:45 – Continuăm circuitul cultural cu prezentarea personajelor reale și mitologice din operele de artă. Fixăm personajele în context istoric și interacționăm cu cei mici și pentru a identifica elementele zugrăvite în tablou.

13:45 – Ne întâlnim cu părinții copiilor în fața Muzeul Național de Artă al României.

Bine de știut!

Următorul circuit cultural: 31 iulie 2021

Preț circuit complet: 70 lei pentru fiecare copil (sunt incluse biletul pentru muzeu, ghid profesionist și diplomă). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața muzeului.

Ghid profesionist: Da

Durata circuitului: 2 ore și 45 min

Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

Potrivit pentru: copiii pasionați de desen, curioși să afle lucruri interesante despre viața artiștilor plastici, copiii preocupați de armonia culorilor și cei cărora le plac poveștile cu eroi din mitologia greacă.

Noțiuni: dezvoltarea noțiunilor vizuale conform programei școlare, captarea atenției și exprimarea propriilor idei, încurajarea spiritului creativ și fixarea cunoștințelor despre artă.

Vârsta minimă: 8 ani

Nr. maxim de persoane: 15

Circuit Cultural Pasionații de istorie

Circuit Pasionații de Istorie

Duminica

13:15 – Loc de întâlnire: Muzeul Național de Istorie, Calea Victoriei.

13:30 –  Vizită cu ghid la Muzeul Național de Istorie a României. Aici prin intermediul jocului copiii descoperă dovezile istorice ale existenței dacilor: brățările spiralate din aur, Columna lui Traian și obiectele din tezaur, unice în lume.

14:45 – Snack – rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 2 sendvișuri și o sticlă cu apă.

15:00 – Plecăm spre Palatul Suțu. Spunem copiilor legende legate de construirea monumentelor istorice de pe Calea Victoriei, despre arhitectura Universității și personalitățile care au fost modele pentru generații de studenți. Copiii își manifestă curiozitatea punând întrebări despre locurile și monumentele de pe traseu.

15:15 – Vizită cu ghid la Palatul Suțu. În muzeu descifrăm documentele care atestă istoria municipiului București, obiectele descoperite de arheologi pe teritoriul orașului și motivele pentru care a fost ales drept capitală a țării.

16:30 – Ne întâlnim cu părinții copiilor în fața Palatului Suțu.

Bine de știut!

Următorul circuit cultural: 5 septembrie 2021

Preț circuit complet: 80 lei pentru fiecare copil (sunt incluse biletele pentru muzee, ghid profesionist și diplomă). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața muzeului.

Ghid profesionist: Da

Durata circuitului: 3 ore

 Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

Potrivit pentru: copiii pasionați de istorie și arheologie, copiii curioși să afle lucruri interesante despre viața domnitorilor români, a strămoșilor poporului nostru și legendele care stau la baza întemeierii orașului București.

Noțiuni: înțelegerea conceptului de patromoniu și de identitate națională, îmbunătățirea atenției și a spiritului de competiție al copilului.

Vârsta minimă: 8 ani

Nr. maxim de persoane: 16

Circuit Cultural Micul Explorator

Circuit Micul Explorator

Sâmbăta

14:00 – Loc de întâlnire: în fața Observatorului Astronomic. De acolo plecăm într-o călătorie incitantă în lumea astronomiei.

14:15 – Începem vizita cu ghid la Observatorul Astronomic Vasile Urseanu. Facem observații astonomice și copiii învață poziția planetei noastre în sistemul solar. Citim și câteva texte din romane SF pentru a stârni curiozitatea și interesul copiilor pentru astronomie. Observarea planetelor și a constelațiilor stimulează creativitatea și este o experiență unică pentru copii. Descoperim prin jocuri personalități românești care au contribuit la dezvoltarea studiilor astronomice.

15:00 – Snack – rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 2 sendvișuri și o sticlă cu apă.

15:15 – Plecăm spre Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa, menționând obiectivele culturale de pe traseu. Copiii observă și află lucruri interesante despre diversele stiluri arhitecturale ale caselor din zona Pieței Romane.

15:30 – Vizită cu ghid la Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa. În muzeu descoperim evoluția speciilor și biodiversitatea caracteristică poziționării geografice a României. Cei mici află cât de importantă este natura, influența factorilor externi asupra ei și necesitatea protejării mediului înconjurător.

17:15 – Ne întâlnim cu părinții copiilor înscriși la circuitul cultural în fața Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Bine de știut!

Următorul circuit cultural: 11 septembrie 2021

 Preț circuit complet: 80 lei pentru fiecare copil (sunt incluse biletele pentru muzee, ghid profesionist pentru muzee). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața muzeului.

Durata circuitului: 3 ore și 15 de minute

Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

Potrivit pentru: copiii pasionați de astronomie, copiii interesați de experiențe deosebite pentru vârsta lor, copiii și adolescenții preocupați de mediul înconjurător și curioși să exploreze biodiversitatea vegetală și animală.

 Noțiuni: ABC-ul astronomiei, raționament analitic, înțelegerea importanței ecologiei.

 Vârsta minimă de participare: 8 ani

Nr. maxim de persoane: 16

Circuit Cultural Detectivi în literatură

Detectivi în literatură

Duminica

10:30 – Loc de întâlnire: Showroom KitchenInc – Str. Polonă nr. 68 – 72

10:45 – Vedetele clubului de lectură vor fi maeștrii genului polițist: Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle și Edgar Allan Poe. În textele lor îi găsim pe cei mai faimoși detectivi din literatură: Hercule Poirot, Miss Marple și Sherlock Holmes. Prin intermediul lecturii, copiii și adolescenții află metodele și tehnicile pe care detectivii le folosesc pentru a descoperi indiciile care duc la soluționarea cazurilor. Mergem împreună pe urmele lor și facem împreună descoperiri, ni se vor dezvălui secrete și vom rezolva mistere.

12:30 – Snack – Rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 2 sendvișuri și o sticlă cu apă.

12:45 – Participanții la circuit vor fi împărțiți în două echipe. Fiecare echipa va încerca să găsească soluții pentru investigația inițiată în text de către detectiv. Copiii și adolescenții vor da frâu liber imaginației și vor interacționa într-un mod constructiv, învățând cât de important este lucrul în echipă. De asemenea, fiecare echipa va încerca să creioneze cât mai exact portretul detectivului.

13:30 – Întâlnire cu părinții copiilor în fața showroom-ului.

Bine de știut!

  Următorul circuit cultural: 29 august 2021

 Preț circuit complet: 80 lei pentru fiecare copil (sunt incluse toate activitățile). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața grădinii.

  Durată circuit: 3 ore

Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

 Potrivit pentru: copiii interesați de lectură, copiii cărora le plac jocurile logice și sunt interesați de rezolvarea misterelor, adolescenții interesați de o mai bună înțelegere a psihologiei, copiii pasionați de desen.

 Noțiuni: lecturi suplimentare, înțelegerea unui text la prima vedere, noțiuni de bază ale literaturii în care eroii sunt implicați în rezolvarea unor mistere prin deducții și argumente logice, lucrul în echipa, dezvoltarea gândirii strategice.

 Vârsta minimă: 8 ani

 Nr. maxim de persoane: 25

Circuit Cultural Pasionații de muzică

* Acest circuit depinde de programul de matineu al Ateneului Român

Circuit Cultural Pasionații de Muzică

Sâmbăta

10:30 –  Loc de întâlnire: Ateneul Român, str. Benjamin Franklin, statuie Mihai Eminescu.

11:00 –  Concert la Ateneul Român – matineu. Învățăm copiii cum să se comporte la un eveniment cultural: hainele vor fi lăsate la garderobă, păstrăm liniștea în sală, copilul învață să se orienteze în spațiu și să își găsească locul în sală. În interiorul Ateneului Român povestim despre modul în care acesta a fost construit și despre cât de importantă a fost clădirea în păstrarea valorilor muzicale românești: concertele susținute în sala de concert de mari personalități muzicale românești. Copiii află modul în care a fost pictată fresca din sala Ateneului și despre personalitățile istorice ilustrate în frescă.

13:00 –  Snack – rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 2 sendvișuri și o sticlă cu apă.

13:15 –  Pornim spre Muzeul George Enescu, menționând obiectivele culturale de pe traseu.

13:30 –  Vizită cu ghid la Muzeul George Enescu. În muzeu, povestim copiilor evoluția muzicală a lui Enescu și menționăm compozițiile celebre care îi aparțin. Copiii află de ce Enescu este cea mai importantă personalitate muzicală românească și talentul lui a dus la organizarea celebrului festival care îi poartă numele și care are loc o dată la doi ani, reunind în concerte extraordinare mari orchestre internaționale, dirijori și interpreți cu renume mondial.

14:00 –  Ne întâlnim cu părinții copiilor în fața Muzeul George Enescu, Calea Victoriei nr. 141.

Bine de știut!

Următorul circuit cultural: octombrie 2021

Preț circuit complet: 80 lei pentru fiecare copil (sunt incluse biletele pentru muzee, spectacole, ghid profesionist și diplome). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața muzeului.

 Ghid profesionist: Da

Durata circuitului: 3 ore și 30 de minute

 Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

Potrivit pentru: copiii pasionați de muzică, copiii curioși să afle lucruri interesante despre viața muzicienilor și despre compozițiile lor, copiii care au abilități de comunicare și sunt interesați să interacționeze cu cei de vârsta lor.

Noțiuni: informații de bază despre muzică, instrumente muzicale, brainstorming, încurajarea spontaineității și exprimarea propriilor idei

Vârsta minimă: 8 ani

Nr. maxim de persoane: 12

Circuit Cultural Călător în timp

Călător în timp

Duminica

10:30 –  Loc de întâlnire: În fața Muzeului Hărților, str. Londra nr. 39

10:45 –  Vizită ghidată la Muzeul Național al Hărților. Cu ajutorul indiciilor explicăm copiilor cum să se orienteze pe o hartă și principiile de bază ale echipelor de cercetași. Copiii dobândesc cunoștințe despre geografia distractivă și află răspunsuri la întrebări legate de fenomenele din jurul lor care îi ajută să deslușească tainele lumii înconjurătoare: fenomene din aer, sol, mări, oceane și spațiu. Vizita în muzeu va fi presărată cu fragmente din cărțile lui Jules Verne.

12:00 – Snack – rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 2 sendvișuri și o sticlă cu apă.

13:15 – Pornim spre Muzeul de Geologie și remarcăm în drumul nostru monumentele istorice din jurul Parcului Kiseleff.

12:30 – Vizită cu ghid la Muzeul Național de Geologie. Copiii descoperă una din cele mai mari colecții de roci și fosile din România, află detalii despre cea mai veche urmă de viață (vestigiu) descoperită în țara noastră, ascultă povești despre flora și fauna exotică din Țara Hațegului. Participanții la circuit vor călători cu multe milioane de ani în urmă pentru a cerceta Era Mezozoică și faimoșii dinozauri.

14:00 – Întâlnire cu părinții în fața Muzeului de geologie, Șoseaua Kiseleff, nr. 2.

Bine de știut!

Următorul circuit cultural: 1 august 2021

Preț circuit complet: 80 lei pentru fiecare copil (sunt incluse biletele la muzee și diplomă). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața muzeului.

Ghid profesionist: Da

Durata circuitului: 3 ore și 30 de minute

 Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

Potrivit pentru: copiii pasionați de activități ale cercetașilor, cei care îndrăgesc fenomenele naturii și dinamica lor, cei mici fascinați de temutele reptile ale preistoriei, pasionații de călătorii în timp.

Noțiuni: competențe cu aplicabilitate practică necesare vieții de zi cu zi, noțiuni de orientare, formarea unei imagini corecte asupra realității înconjurătoare, dezvoltarea capacităților asociative, dezvoltarea abilităților de a lucra în grup și de a coopera în rezolvarea unor sarcini, dezvoltarea aptitudinilor intelectuale, noțiuni fundamentale despre procesele naturale și dinamica lor.

Vârsta minimă: 8 ani

Nr. maxim de persoane: 15

Circuit Urban

Circuit Urban București

Duminica

10:00 –  Loc de întâlnire: În fața Palatului Suțu, Bd. Ion C. Bratianu, nr. 2

10:15 –  Vizită ghidată pe Calea Victoriei. Participanții la circuitul cultural află care sunt clădirile istorice din București și modul in care ele s-au schimbat de-a lungul timpului: Palatul Regal, Ateneul Român, Teatrul Național, Teatrul Comedia, Capșa. În jurul acestor monumente s-a desfășurat istoria capitalei noastre.

11:45 – Snack – rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 2 sendvișuri și o sticlă cu apă.

12:00 – Vizită cu ghid la Muzeul Național de Artă al României. Adolescenții învăță cum să descifreze povestea dintr-un tablou: află cum pot interpreta simbolurile dintr-o operă de artă, legende inspirate din mitologie și povestiri istorice. Tablouri ale lui El Greco, Rembrandt, Pieter Brueghel, Tintoretto sau Monet devin prilej de întâlnire cu eroi și eroine. Călătoria printre opere de artă devine astfel o experiență de neuitat pentru cei mici.

13:00 – Ne întâlnim cu părinții copiilor în fața Muzeului de Artă al României.

Bine de știut!

Următorul circuit cultural: 12 septembrie 2021

Preț circuit complet: 80 lei pentru fiecare copil (sunt incluse biletul la muzeu și diplome). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața muzeului.

Ghid profesionist: Da

Durata circuitului: 3 ore

 Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

Potrivit pentru: copiii pasionați de desen și arhitectură, cei curioși să învețe despre orașul în care trăiesc și să descopere istoria străzilor Micului Paris

Noțiuni: înțelegerea conceptului de monument istoric și de patrimoniu, fixarea cunoștințelor de istorie și artă, mici noțiuni de arhitectură și interferența artelor

Vârsta minimă: 9 ani

Nr. maxim de persoane: 20

Circuit Satul Românesc

Circuit cultural care poate fi organizat și pentru expați

Vizită Muzeul Satului - Descoperă Satul Românesc

Sâmbăta

10:00 – Loc de întâlnire: Muzeul Satului

10:15 –  Vizită cu ghid la Muzeul Satului unde admirăm casele țărănești din diverse zone cu puternic substrat artistic ale României și aflăm amănunte din viața de zi cu zi a oamenilor care păstrează tradițiile românești. În muzeu se poate observa evoluția obiceiurilor românești și modul în care acestea au influențat viața de zi cu zi a oamenilor. Explicăm participanților faptul că ansamblul muzeal subliniază identitatea românească păstrătoare de valori incluse în Patrimoniul Universal.

11:45 – Snack – rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 2 sendvișuri și o sticlă cu apă.

12:30 – După pauza de snack copiii iau parte la activități aplicate și creative: descoperim obiectele prezente în casele țărănești din România și modul în care oamenii trăiau odinioară apoi aflăm despre meșteșugurile de demult, cum se prepară vinul în teasc sau cum se țese un covor la războiul de țesut. Povestim pe înțelesul copiilor câteva elemente de arhitectură țărănească: cum se construiește o moară de vânt, cum se face chirpiciul sau cum arată o gospodărie. Copiii vor realiza desene inspirate de construcțiile muzeale.

13:00 – Ne întâlnim cu părinții copiilor în fața Muzeului Satului.

Bine de știut!

Următorul circuit cultural: 18 septembrie 2021

Preț circuit complet: 80 lei pentru fiecare copil (sunt incluse biletele la muzeu și diplome). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața muzeului.

Ghid profesionist: Da

Durata circuitului: 3 ore

 Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

Potrivit pentru: copiii interesați de arta românească, desen și arhitectură, cei curioși să identifice obiectele din patrimoniu, copiii interesați de meșteșugurile, obiceiurile și tradițiile românești

Noțiuni: înțelegerea conceptului de identitate națională și de patrimoniu universal, fixarea cunoștințelor despre cultura națională, brainstorming, mici noțiuni de arhitectură și proporții

Vârsta minimă: 8 ani

Nr. maxim de persoane: 16

Circuit Grupuri Școlare la muzeu

Grupuri Școlare

Circuitul se adresează grupurilor școlare organizate din București și din provincie. Puteți alcătui un circuit cultural tematic în funcție de scopurile pedagogice și interesele elevilor din grup. Putem oferi consiliere pentru alcătuirea unui circuit potrivit și adecvat grupului.

Program

Puteți opta pentru următoarele obiective: Casa Melik, Muzeul Zambaccian, Muzeul Satului, Muzeul Stork, Muzeul Național de Artă al României: Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească, Muzeul Antipa, Muzeul de Istorie a României, Muzeul Municipiului București, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul „George Enescu”, Muzeul Literaturii Române, Muzeul Colecțiilor de Artă. Mai multe informații puteți găsi în formularul de rezervare.

Programul se va stabili cu minim 2 săptămâni înainte de data desfășurării circuitului cultural. Se va achita în avans 50 % din suma totala ce revine grupului.

Bine de știut!

Preț circuit complet: de la 40 lei pentru fiecare copil (sunt incluse biletele pentru muzee și diplome). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar.

Ghid profesionist: Da

Durata circuitului: 3 ore

Potrivit pentru: activități extrașcolare, activități nonformale, activități Școala altfel, activități Săptămâna altfel gimnaziu, educație Montessori, educație Waldorf, activități after-school, școala altfel la liceu

Vârsta minimă: 7 ani

Nr. maxim de persoane: 35

Iată cum învățăm și ne distrăm! CE SPUN PĂRINȚII Erica s-a simțit excelent pe parcursul turului: inclusă în grup, activități antrenante, explicații utile. I-au plăcut: plimbarea, ghidul, zona de sculpturi (a descoperit proporțiile). Îmi doresc să mai fie astfel de circuite culturale.