Marinela Florea Clubul de cultura

Profil Linkedin

Despre

Numele meu este Marinela Florea și sunt preocupată de cultură. Sunt absolventă de Filologie (secția Română – Engleză) și de Master în Teoria Literaturii și Literatură Universală.

În anii de studiu am aflat despre interferența artelor: muzica, literatura, teatrul, pictura, filmul etc. se află într-un permanent proces de comunicare.

În 2010 am devenit coordonator al Clubului de Cinema organizat la Biblioteca Metropolitană București, Sucursala Nicolae Balcescu.

Am împărtășit din gândurile mele și din pasiunea mea pentru film tinerilor iubitori de cărți și de cinema. Discuțiile despre film s-au transformat în discuții despre artă și am descoperit că adolescenții socializau foarte bine și erau interesați să participe și la alte activități culturale.

Urmărind interesele și necesitățile artistice ale participanților la Clubul de Cinema, m-am hotarat în 2014 să înființez un Club de Cultură prin care sa îi ajut pe copii și adoscenți să participe la evenimente culturale din București: piese de teatru, spectacole de operă, concerte de muzică clasică, mici lecții de astronomie și lecții de literatură. Pe lângă familiarizarea cu actul artistic, cred că este necesar să le povestesc lucruri interesante despre operele de artă care îi așteaptă în muzeele din capitală.

Toate aceste activități sunt structurate într-un program de weekend pe care l-am numit circuit cultural. Încerc astfel să răspund la nevoia de educație culturală a copiilor și a adolescenților.

Contact

Str. Rotașului 4, Etaj 1, Ap. 9, Sector 1, București

Metrou M4 – stația Grivița

Troleibuze: 65, 86 – stația Kiev

Autobuz: 105 – stația Kiev

S.C. CLUBUL DE CULTURA DIN WEEKEND SRL

REG.COM.: J40/7100/2015

CIF: RO 34640527

Cont: RO03 BACX 0000 0011 7002 6000

Banca: Unicredit – Sucursala Titulescu