Pe urmele lui Harry Potter

Detectivi în literatură

Duminica

11:30 – Loc de întâlnire: Grădina Botanică – Soș. Cotroceni nr. 32

11:45 – Grădina va deveni spațiul unde vom explora lumea incitantă a lecturii. Vedetele clubului de lectură vor fi personajele din poveștile cu Harry Potter. Prin intermediul lecturii, copiii și adolescenții vor putea afla metodele și tehnicile pe care personajele le folosesc pentru a descoperi indiciile care duc la soluționarea cazurilor. Vom merge împreună pe urmele lor și vom face împreună descoperiri și vom rezolva mistere.

13:00 – Snack – Rog părinții să pregătească pentru fiecare copil 2 sendvișuri și o sticlă cu apă.

13:15 – Participanții la circuit vor fi împărțiti în două echipe. Fiecare echipă va încerca să găsească soluții pentru investigația inițiată în text de către personaj. Copiii și adolescenții vor da frâu liber imaginației și vor interacționa într-un mod constructiv, învățând cât de important este lucrul în echipă. De asemenea, fiecare echipa va incercă să creioneze cât mai exact micile magii și experimente.

14:30 – Întâlnire cu părinții copiilor în fața Grădinii Botanice.

Bine de știut!

Următorul circuit cultural: august 2020

Preț circuit complet: 80 lei pentru fiecare copil (sunt incluse toate activitățile). Plata poate fi efectuată prin transfer bancar sau cash la întâlnirea din fața grădinii.

Durată circuit: 3 ore

Părinții primesc un sms cu 30 de minute înainte de încheierea programului.

Potrivit pentru: copiii interesați de lectură, copiii cărora le plac jocurile logice și sunt interesați de rezolvarea misterelor, adolescenții interesați de o mai bună înțelegere a psihologiei, copiii pasionați de desen.

Noțiuni: lecturi suplimentare, înțelegerea unui text la prima vedere, noțiuni de bază ale literaturii în care eroii sunt implicați în rezolvarea unor mistere prin deducții și argumente logice, lucrul în echipa, brainstorming.

Vârsta minimă de participare: 8 ani

Nr. maxim de persoane: 16